Vaatteen uusi elämä Stoassa – korun valmistaminen

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

SORMIVIRKATTU KORU

A. Kahden sormen virkattu koru:

1. Jätä kaulakorun tai rannekorun sitomiseen sopiva kudelanka alkuun.

2. Kierrä kudelanka etusormen takaa ja keskisormen edestä, keskisormen takaa ja etusormen edestä siten, että kudelanka muodostaa sormien välille kahdeksikon. Toista tämä kuvio kolme kertaa kunnes sinulla on kolme silmukkaa molemmissa sormissa.

3. Nosta alimmainen silmukka etusormessa kahden sormessa olevan silmukan yli. Tee samoin keskisormessa.

4. Luo yksi uusi kerros silmukoita molempiin sormiin. Kierrä kudelanka etusormen takaa ja keskisormen edestä, keskisormen takaa ja etusormen edestä siten, että kudelanka muodostaa sormien välille kahdeksikon. Pidä aina sama kiertojärjestys niin työ toistuu tasaisesti.

5. Toista kohta 3. ja 4. kunnes korunyöri saavuttaa sopivan pituuden. Korunyöri muodostuu rystysten puolelle kerros kerrokselta.

6. Päätteleminen: korunyöri päätellään neulotun kerroksen jälkeen, kun molemmissa sormissa on kaksi silmukkaa. Ensin neulotaan etusormen kaksi silmukkaa nostamalla taas alin toisen yli. Sama tehdään keskisormessa, jolloin molemmissa sormissa on jäljellä yksi silmukka. Lopussa etusormen yksi silmukka nostetaan keskisormeen ja neulotaan nostamalla alin silmukka ylimmän yli. Kudelanka katkaistaan ja pujotetaan viimeisen lenkin läpi.

B. Neljän sormen virkattu koru:

Vinkki: Sormivirkattu nyöri soveltuu korun lisäksi myös kassin kahvaksi, koiran remmiksi tai leluksi, avainnauhaksi, lasten hyppynaruksi, spiraalimaisesti ommeltavaksi matoksi, mitä ikinä keksitkään.

Materiaalina etenkin tasapaksu trikookude on paras ja visuaalisesti muhkein. Voit toteuttaa korunyörin myös muista materiaaleista, kuten lakanakankaan kuteesta, farkkukuteesta, valmiista nyöristä tai nahkanauhasta oman visuaalisen maun ja käyttötarkoituksen mukaan.

Voit leikata kodin käyttökelvottomista tekstiileistä kudetta myös koruun. Katso ohje DIY-kori -postauksesta!

Käsityön iloa!