Makrameesolmujen ohjeet ja inspiraatiota

 

Makramee on ollut hyvin suosittua viime vuosina. Taitoliitto valitsi makrameen vuoden 2017 käsityötekniikaksi. Concreativeskaan ei ole ollut tälle huumalle immuuni. Olemme käyttäneet makrameeta tekniikkana monessa teoksessa ja opettaneet sitä työpajoissamme monen ikäisille. Pajoissamme on monesti kyselty makrameeohjeita ja nyt ne ovat täällä! Rullaa alaspäin.

Loppuvuodesta 2017 meillä oli ilo ja kunnia järjestää Yhteen punotut -näyttely  pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Stoa-kulttuurikeskuksen kanssa. Pidimme sekä vapaita työpajoja että koululaispajoja, joiden osallistujat pääsivät solmimaan omat solmunsa yhteisölliseen makrameeteokseen. Lopputuloksesta tuli tekijöidensä näköinen, ja teos osoittaa miten vapaa tekniikka makramee onkaan.

 

Näin teet tasosolmun. Tasosolmu on mainio perussolmu, joka taipuu moneksi. Yksi makrameen parhaita puolia on sen monipuolisuus.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Kesällä 2017 järjestimme KVT:n ja Rauhanaseman kanssa yhteistyössä Co-creative Craftivism Camp -vapaaehtoistyöleirin, jonne saapui osanottajiksi kansainvälisiä vapaaehtoisia ja Suomessa asuvia turvapaikanhakijoita. Viikko oli hyvin antoisa, ja nuoret innostuivat makrameetekniikasta, jolla koristeltiin Pasilan Rauhanaseman edustalla oleva parkkipaikan aita. Viikon lopuksi järjestettiin kyläjuhla, jossa nuoret pääsivät itse opettamaan tekniikkaa juhlavieraille. Kun perusteet olivat hallussa, pääsi luovuus valloilleen. Kokemus oli mahtava!

Alla ohjeet, miten saada aikaan yhtenäistä pintaa tasosolmulla.

 

Näin teet jatkuvaa pintaa tasosolmuilla. Rohkeasti kokeilemaan!

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.