Tee-se-itse -taideteltta kutsuu rentoutumaan Hakaniemessä

Osallistuimme YLE Kulttuuricocktailin taideteltta-haasteeseen virkkaamalla oman taideteltan Helsingin Asematunnelissa taannoin. Taideteltta valmistui vanhasta soputeltasta leikkaamalla ja virkkaamalla siihen uusi päällinen. Tapahtuma kutkutteli hauskuudellaan ja yllättävyydellään, monet ohikulkijat tulivat kyselemään ja ihmettelemään tapahtumaa – innostuipa muutama jopa virkkaamaan.

Taiteelliseen tuunaamiseen Ylen Kulttuurin ajankohtaisohjelmassa, Kulttuuricocktailissa inspiroiduttiin Kiasman brasilialaistaiteilija Ernesto Neton näyttelystä, josta kirjoitimmekin aiemmin blogissamme.

Taideteltta_concreatives

 

Taidetelttamme on todellinen tee-se-itse -versio rentoutumisteltasta, johon voi pysähtyä hiljentymään kaupungin sykkeen ja arjen vilskeen keskellä. Se houkutteleekin päästämään irti, rentoutumaan, pysähtymään ja vapautumaan stressaavista ajatuksista. Käytäntö on osoittanut, että taidetelttamme on sekä aikuisten, että lasten mieleen. Se houkuttelee lapsen mielikuvituksen esiin ja tarjoaa turvallisen pesämäisen leikkipaikan.

Taideteltta sijaitsee tänään avautuvassa Taidetilassamme Hakaniemen metroaseman välitasanteella.

Olemme rakentaneet Taidetilaan kotoisan ja leikittelevän tunnelman. Mieleen tulee kesämökki keskellä kaupunkia, vain kukkalaatikot ja istutukset puuttuvat 🙂 Taidetilan sisustus on rakennettu kierrätysteeman mukaisesti (kiitos HKL ja vanhat kuljettajien taukotilat) ja tietysti ihanat kollektiivilaisemme, jotka ovat taas ahkerasti virkanneet ja päällystäneet tuoleja ja tuoneet vanhoja tekstiilejä ja tyynyjä.

Taidetilassa voit jättää kenkäsi eteiseen ja kaataa itsellesi kupposen teetä tai kahvia. Istuutua sohvalle, taikka köllähtää taidetelttaan lepäämään. Taidetila tarjoaa levähdyspaikan, mutta rohkaisee myös luovien ideoiden syntymiseen, toteuttamiseen sekä käsitöiden tekemiseen.

Kannattaa seurata Taidetilan tapahtumakalenteria facebookissa ja sivuillamme.

Taidetilan synty Hakaniemen metroasemalle on luonnollista jatkumoa yhteistyöllemme Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) Taidelinja-kulttuurifestivaalin tiimoilta.

Kiitos yhteistyöstä HKL, YLE Kulttuuricocktail, Lankamaailma ja Vyyhditär! Olemme kiitolliset.

Inspiroituneena eteenpäin <3