Unelmia Kalasatamassa part 1

Julkaistu: Uutiset | 0

 

metro_2

Kalasataman No Borders -tekstiilitaideteos on nyt julkistettu! Teos on osa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) 70-vuotisjuhlavuoden kulttuurifestivaalia ja sitä pääsee ihailemaan Kalasataman metroasemalle aseman aukioloaikoina niin asemalauturilta kuin metrolla ohikulkiessa.  No Borders -teos käsittää yhteensä 16 yksittäistä tekstiilitaideteosta, joita on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa kymmenen muotoilun ja taidealan ammattilaista. Teokseen on kerätty Kalasataman asukkaiden sekä Kaarlenkadun Vastaanottokeskuksen ihmisten unelmia taideteoksiksi, jotka tuovat esiin heille tärkeitä ja ajankohtaisia toiveita tulevasta.

Teos on saanut paljon kiinnostusta jo tekovaiheessa. ”On ollut ilo huomata, miten teos on tuonut innostusta ja iloa kaupunkilaisille ja ohikulkijoille”, kertoo muotoilija Kirsi Ranta. Myös ohikulkijoiden ja asukkaiden kommentit ovat lämmittäneet työryhmän mieltä. ”Tästä tulee todella hyvälle tuulelle!” ”Ihanasti piristää kolkkoa metroasemaa!” ”Upea juttu!”

 

turva
Kuvassa Eija Zweybergin teos ”Turva”, joka on saanut inspiraatioinsa unelmasta, jossa toivotaan turvallista elämän tietä. Unelma puhuttelee Eijaa äitinä. Eija toivookin turvallista elämän tietä eritoten lapsille ja nuorille.

 

perhe
Hanni Reinikaisen teos ”Perhe”. Teoksen taustalla on turvapaikanhakijan toive nähdä perheensä jälleen.

 

hug_more_sivulta
Kuvassa vasemmalla Kirsi Rannan teos ”Hug more”, joka kehottaa toiveellaan ihmisiä halaamaan enemmän ja olemaan toisille lämminhenkisiä. Reetta Lukan teos ”Yhdessä aina” on kahden sisaruksen toive yhteisestä elämästä.