Vaatteen uusi elämä Stoassa – Farkut kiertoon!

Starttasimme viime viikolla Vaatteen uusi elämä -työpajat Itäkeskuksen Stoassa. Oli ilo huomata, kuinka kodin kierrätyslaatikoihin tai myyntiin kelpaamattomien tekstiilien jatkokäyttömahdollisuudet kiinnostavat ihmisiä ja vinkkejämme otettiin ilolla vastaan. Pajoissa kyseltiin myös farkkujen kierrätysmahdollisuuksia ja lupasin postailla niistä tänne sivuillemme.

Farkut sopivat mainiosti uusiokäyttöön, sillä ne ovat kestävää ja pestävää materiaalia, voit leikata reikäkohdat helposti pois tai käyttää niitä luovasti uudessa muodossa. Farkkukangasta voi leikata myös kuteeksi, nyt kannattaakin tutustua  Kotiliesi-lehden videoon aiheesta. Videosta saat selkeät ohjeet leikkaamiseen. Farkku sopii siis kuteeksi siinä missä muukin tekstiilimateriaali. Nykyään useisiin farkkuihin on lisätty elastaania ja joustavana materiaalina elastaani helpottaakin kuteen jatkotyöstämistä ja käsittelyä. Alla tosi inspiroiva bloggaus siitä, mitä farkuista voi tehdä kuteeksi tai vain palasiksi leikattuna.

Crazy Cool And Crafty Things To Make With Old Jeans

Tule hakemaan lisää ideoita ja keskustelemaan kodin kierrätykseen kelpaamattomien tekstiilien jatkokäyttömahdollisuuksista  kanssamme. Olemme Itäkeskuksen STOAn aulassa taas huomenna tiistaina ja torstaina kello 17-19. Jos et pääse paikalle, voit seurata vinkkejämme täällä verkkosivuilla!

Inspiraatioita viikkoosi!

P.S. Muistathan että uniikki, itsetehty joululahja on sydäntä lämmittävin <3