Yarnbombing for Solidarity & Music for Peace

Julkaistu: Taidetila, Uutiset | 0

Viime viikolla pajamme starttasivat kansainvälisissä merkeissä ja tiistaina järjestimme pajan, jossa osallistuimme yhdessä ”Yarnbombing for Solidarity” -kampanjaan. Virkkasimme ja neuloimme yhdessä neliöitä, joista rakentuu massiivinen tekstiiligraffiti tulevaisuudessa Newcastleen Englantiin. Kampanja on saanut alkunsa ajatuksesta ottaa kantaa Englannin vastaanottamien turvapaikanhakijoiden pieneen määrään (20 000 vuoteen 2020 mennessä). Kampanjan äiti Angelika Strohmeyer kertoo, että kasassa on vasta noin tuhat palaa, mutta tarkoitus on neuloa tai virkata yhteensä 20 000.

Solidaarisuus-pajassa kelpasi neuloa ja virkata, sillä esiintymässä kävivät myös Music for Peace -ryhmän Ali Haithem ja Ali Akram. Ryhmä koostuu turvapaikanhakijoista, muusikoista, jotka haluavat lisätä ymmärrystä irakilaisten ja suomalaisten välillä, rakentaa rauhaa ja osoittaa, ettei yksilöä kannata tuomita omien ennakkoluulojen pohjalta.

Luonnollista jatkumoa tiistaille seurasi heti keskiviikon International Yarn Cafe´ssa. Kahvilassa sai kutomisen ja virkkaamisen opettelun ohessa kahvitella ja vaihtaa kuulumisia kansainvälisissä tunnelmissa. Seuraava International Yarn Cafe järjestetään tiistaina 24.5. kello 18 – 21. Tule opettelemaan virkkausta tai vaikka neulomaan oma tilkkusi Yarnbombing for Solidarity-kampanjaan!