Vietimme avajaiset Hakaniemen metroasemalla sijaitsevassa Taidetilassa toukokuussa 2016 ja saimme palautetta, että Taidetila on kotoisa ja kutsuu viettämään aikaa kädentaitojen parissa. Kesän 2016 ajan järjestimme erilaisia pajoja ja tapahtumia Pop up -taidetilassa.

Perustimma Taidetilan jokaista kaupunkilaista varten ja järjestimme työpajoja ja tempauksia käsitöiden ja yhdessä tekemisen ympärille. Haluaisimme, että Taidetila olisi tila, jossa voi rauhoittua keskellä kaupungin sykettä. Livauttaa eteisessä villasukat jalkaan, ottaa kupposen teetä ja rentoutua käsitöiden tekemisen parissa.

Taidetilan toiminta on mahdollista vain siksi, että olemme saimmemukaan loistavia tiimiläisiä ja hienoja yhteistyökumppaneita. Ilman yhteistyökumppaneita ja taitavia tekijöitä, mm. käsitöistä ja tekstiiligraffiteista innostuneita ihmisiä, toimintamme olisi mahdotonta.

Suuri ja lämmin kiitos myös HKLKulkeVyyhditär ja Lankamaailma.

 

IMG_3788

 

Solidarity paja

Toukokuussa järjestimme pajan, jossa osallistuimme yhdessä ”Yarnbombing for Solidarity” -kampanjaan. Virkkasimme ja neuloimme yhdessä neliöitä, joista rakentui massiivinen tekstiiligraffiti Newcastleen Englantiin. Kampanja sai alkunsa ajatuksesta ottaa kantaa Englannin vastaanottamien turvapaikanhakijoiden pieneen määrään (20 000 vuoteen 2020 mennessä). Kampanjan äiti Angelika Strohmeyer kertoo, että kasassa oli vasta noin tuhat palaa, mutta tarkoitus on neuloa tai virkata yhteensä 20 000.

Solidaarisuus-pajassa kelpasi neuloa ja virkata, sillä esiintymässä kävivät myös Music for Peace -ryhmän Ali Haithem ja Ali Akram. Ryhmä koostuu turvapaikanhakijoista, muusikoista, jotka haluavat lisätä ymmärrystä irakilaisten ja suomalaisten välillä, rakentaa rauhaa ja osoittaa, ettei yksilöä kannata tuomita omien ennakkoluulojen pohjalta.

Luonnollista jatkumoa pajalle seurasi International Yarn Cafe´ssa. Kahvilassa sai kutomisen ja virkkaamisen opettelun ohessa kahvitella ja vaihtaa kuulumisia kansainvälisissä tunnelmissa.

 

 

Yarn your bike