Osallistuimme YLE Kulttuuricocktailin taideteltta-haasteeseen virkkaamalla oman taideteltan Helsingin Asematunnelissa. Taideteltta valmistui vanhasta soputeltasta leikkaamalla ja virkkaamalla siihen uusi päällinen. Tapahtuma kutkutteli hauskuudellaan ja yllättävyydellään, monet ohikulkijat tulivat kyselemään ja ihmettelemään tapahtumaa – innostuipa muutama jopa virkkaamaan.

Taidetelttamme on todellinen tee-se-itse -versio rentoutumisteltasta, johon voi pysähtyä hiljentymään kaupungin sykkeen ja arjen vilskeen keskellä. Se houkutteleekin päästämään irti, rentoutumaan, pysähtymään ja vapautumaan stressaavista ajatuksista. Käytäntö on osoittanut, että taidetelttamme on sekä aikuisten, että lasten mieleen. Se houkuttelee lapsen mielikuvituksen esiin ja tarjoaa turvallisen pesämäisen leikkipaikan.

Taiteelliseen tuunaamiseen Ylen Kulttuurin ajankohtaisohjelmassa, Kulttuuricocktailissa inspiroiduttiin Kiasman brasilialaistaiteilija Ernesto Neton näyttelystä, josta kirjoitimmekin aiemmin blogissamme.