Unelmia ja työpajoja

Unelmia ja työpajoja

Julkaistu: Projektit, Sosiaalinen design | 0

Olemme keränneet tämän syksyn ajan työpajoissamme kaupunkilaisten unelmia ja toiveita, joista syntyy yhdessä eri yhteisöjen kanssa No Borders -tekstiilitaideteos Kalasataman ja Vuosaaren metroasemille. Unelmia ja toiveita on pohdittu Kalasatamassa, Vuosaaressa sekä Taidelinjan toimistossa Hakaniemessä. Mukana kanssamme on ollut mahtavia pajalaisia, jotka ovat osallistuneet unelmointiin tekemällä ruusukkeita ja kirjoittamalla niihin unelmansa ja toiveensa. Mukana on ollut väkeä Kalasataman Setlementtiasunnoista ja Kipparintalosta, Vuosaaren Palvelutalo Ceciliasta ja OliviastaVuosaaren Naapurijuhlilta sekä Kaarlenkadun Vastaanottokeskuksesta. Mukana on ollut vanhuksia, lapsiperheitä, kehitysvammaisia sekä turvapaikanhakijoita. Unelmatyöpajoilla olemme halunneet rohkaista kaikkia unelmoimaan ja muistuttaa samalla, että unelmointia ei kannata unohtaa arjen keskellä.

Nämä unelmat, jotka työpajoissa ovat tulleet julki, tulevat esiin Kalasatamassa 3. lokakuuta lauantaina julkistettavassa No Borders -tekstiilitaideteoksessa sekä myöhemmin lokakuussa julkistettavassa Vuosaaren No Borders -tekstiilitaideteoksessa.

“Kuiskaa toive, sana, kaksi, lausahdus, tunne, joka herättää, hymyilyttää tai kylvää ajatuksen ja toiveen toteutumisen siemenen.”